Asiakkuudet

Myyjä vai account manager?

Myynnin työnkuvat ovat murroksessa. Perinteistä myyntiedustajaa ja myyjää tarvitaan edelleen erityisesti tuotelähtöisessä myynnissä. Account manager -nimikettä käytetään asiakkuuspäällikkö -nimikkeen kanssa. Tämä valinta korostaa asiakaslähtöisempää näkökulmaa myyntiin.

Account managerin ja myyjän työtehtävät

Tärkeintä ei niinkään ole tehtävänimike, vaan ennenkaikkea se millaista myyntiä käytännössä tavoitellaan. Jos myynti uusille ja siten aiemmin tuntemattomille asiakkaille korostuu, niin myyjä ja myyntiedustaja -nimike on perusteltu. Asiakkuuspäällikkö ja Account manager -nimikkeet korostavat myyntiä erityisesti nykyisille asiakkuuksille. Tällöin lähtökohtana on, että asiakkuuspäällikkö pyrkii ylläpitämään ja mahdollisuuksien mukaan myös kasvattamaan nykyisiä asiakkuuksia, jotta myös tuleva myynti heille saadaan turvattua.

Jos harkitset uusiin myyntiin liittyviin työtehtäviin siirtymistä, niin älä keskity itse tehtävänimikkeeseen, vaan siihen millaista myyntiä käytännössä tavoitellaan ja millaisia työpäivät ovat.

Miten voimme olla avuksi?

Toteutamme asiakkuuksien johtamiseen ja hoitamiseen liittyvää koulutusta, kehittämistyöpajoja ja asiakkuustoiminnan auditointeja. Lisätietoja www.mcs.fi/asiakkuudet

Jaa somessa

Muita aihepiiriin liittyviä artikkeleita

Mitä Key Account Manager tekee?
Avainasiakaspäällikkö kehittää ja kasvattaa avainasiakkuutta
Valikko